Om Svanøy Hus

Stiftelsen svanøy hus

Stiftelsen Svanøy hus blei oppretta i 1992 og har til formål i å ta vare på dei sju bygningane ved Hovedgården. Stiftelsen har sitt utspring av morstiftinga Svanøy stiftelse.

Stiftinga har hatt ulik aktivitet, men dei siste åra har styret jobba med å styrke kulturvaremerket og ruste opp anlegget til å handtere overnatting. Målet er heilårsdrift med hotell og kurs/konferansefasilitetar, og i tillegg skape ei regional kulturscene.

Kultur

Svanøy, en vakker øy utenfor Florø, er kjent for sin rike kulturarv og historie. Øya har lenge vært et senter for hjorteforvaltning, under Norsk Hjortesenter, hvor besøkende kan lære om hjortens betydning for regionen. Historisk sett har Svanøy vært et viktig sted, med Svanøy Hovedgård som et kulturelt knutepunkt. Denne gården, som dateres tilbake til 1600-tallet, har vært vert for mange betydningsfulle begivenheter og gir innsikt i øyas fortid.

I tillegg til historien, tilbyr Svanøy et mangfold av kulturelle aktiviteter og opplevelser. Øya er kjent for sine festivaler, konserter, og kunstutstillinger, som tiltrekker seg både lokalbefolkning og besøkende. Det rike kulturlivet på Svanøy gir en unik mulighet til å oppleve kystkulturens sjarm og tradisjoner. Enten det er gjennom mat, musikk eller håndverk, reflekterer Svanøys kultur en sterk forbindelse til naturen og historien som preger denne idylliske øya.

inspirert av norsk kystkultur

Svanøy Hovedgård og det norske Hjortesenteret gir innblikk i både historisk og nåværende praksis, og understreker øyas sterke tilknytning til naturen og dens ressurser. Øyas kystkultur skaper en unik atmosfære preget av tradisjon, natur og samfunn.

jakt & vilt

Svanøy er en vestlandsoase med hjortevilt og en fantastisk fauna og flora. Du kan via Norsk Hjortesenter både se, møte, jakte og smake på noe av det beste viltkjøttet norsk natur kan by på. På øya er det både vill og tam hjort, og for fotografer finnes det mange muligheter for å fange de unike øyeblikkene.

Besøk Norsk Hjortesenter

havet

Havet rundt Svanøy er kjent for sitt rike marineliv, og gir fantastiske muligheter for fiske, både for lokale og turister. Besøkende kan nyte dykking i det klare vannet, hvor man kan utforske undervannslandskapet og kanskje se vrak fra gamle tider.

I tillegg tilbyr kystlinjen rundt Svanøy perfekte forhold for kajakkpadling, med rolige bukter og spektakulære utsikter. Fergeturen fra Florø til Svanøy er en opplevelse i seg selv, med fantastisk utsikt over fjorden og øyene som speiler seg i det glitrende havet. Når du går i land på Svanøy, stikk innom Seglinn – kro, butikk og gjestemavn.

Besøk Seglinn.com

sunnfjords perle

En moderne øy med historisk sus og en unikt naturskjønn atmosfære er blant løftene Svanøy gir sine besøkende – som gjerne kommer igjen og igjen, år etter år.  Du kan nyte godt at hurtig fiber-internett, handel og god infrastruktur, i tillegg til fasiliteter for overnatting, møte- og samlingsvirksomhet, og ikke minst fantastiske matopplevelser.

Enten du er en «vandrer», bedrift på tur, jeger, eller familie som ønsker å oppleve ekte norsk kystkultur, vil Svanøy være en minnerik opplevelse.

Ta kontakt

familien vår

På Svanøy bor det rundt 40 fastboende. Øyas lille, men tett sammensveisede samfunn nyter godt av den vakre naturen og de rike ressursene fra havet, som har vært en viktig del av livsgrunnlaget deres i generasjoner.

solfure4V1A9721
Daglig leder

Eva Myrvold

Eva er østlendingen som fant sitt nye hjem og virke på vakre Svanøy.

Hun har lang erfaring fra reiseliv, hotell og luftfart i inn- og utland, og brenner for kundeservice og gjesteopplevelser, gjenbruk og gamle  historiske hus.

Eva har genuin omsorg for folk og fe, og ønsker deg og dine velkommen til en fantastisk vestlandsopplevelse på Svanøy.

Telefon 90 64 89 62 / E-post